Select Page

september 16 2017 /

Lokale turoperatører og det internasjonale samfunnet i Tromsø samlet seg og dro ut på kystlinjen Nord for Kvaløyvågen for å samle inn 1400 kg søppel, der hvalene spiser om vinteren

TROMSØ, NORGE, 16 September, 2017 – Lokale turoperatører og det internasjonale samfunnet i Tromsø samlet seg og dro ut på kystlinjen Nord for Kvaløyvågen for å samle inn 1400 kg søppel, der hvalene spiser om vinteren.

Watch this year’s Ocean clean up after movie below & read the story here 

Quick Stats:

Søppel samlet inn på 3 timer

Lokale Båtoperatører

Frivillige

Lokale bedrifter og turoperatører

TROMSØ, NORGE, 16 September, 2017 – I går, 16 september 2017, møttes en gjeng lokale turoperatører, lokale frivillige og internasjonale studenter for å rydde kystlinjen rundt Tromsø i regi av Pukka Travels. Målet var å plukke så mye søppel som mulig for å redusere forsøplingen nord for Kvaløyvågen, der hvalene migrerer til og spiser på vinterstid. Utfallet ble spektakulært! Gjengen på 50 frivillige klarte å samle 1400 kg søppel langs kystlinjen med hjelp fra turbåtoperatører fra «Arctic Cruise in Norway», «Polar Adventures», «Arctic Adventure Tours» og «Pukka Travels». 

16. september er “International Coastal Cleanup day”, arrangert av “Ocean Conservancy”. Godt over 12 millioner mennesker har deltatt i dette arrangementet for å fjerne søppel i og langs havet. Totalt har det blitt plukket 103,836,278 kg med søppel siden 1985.

Tromsø var den eneste byen i Skandinavia som deltok i arrangementet «International Coastal Cleanup Day». “Vi håper initiativet vårt leder til at flere deltar i revolusjonen innen bærekraftig turisme, og at både studenter, lokale innbyggere og flere turoperatører bidrar til å redusere plastavfall langs kystlinjene våre, og setter eksempler til etterfølgelse for byer over hele verden”, sier Perri Rothenberg, Digitalansvarlig for arrangøren Pukka Travels.

“Dagen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten fantastisk hjelp fra lokalsamfunnet og Tromsø Kommune. Våre kolleger i “Polar Adventures, “Arctic Cruise in Norway”, “Arctic Adventure Tours” tok alle fri en hel lørdag for å bidra med nærmere 50 frivillige, sammen med andre lokale operatører og forretninger som restauranten Hildr, Tromsø Camping, Tromsø Safari, Wild Seas, Tromsø Undervannsklubb og Smart Hotel Tromsø. Energien var fantastisk, og vi er veldig glad for at så mange stilte opp”, sier daglig leder i Pukka Travels, Anton Heijbel.

Mesteparten av søppelet gruppen fant var plastikk, tau og fiskeutstyr som lett kan skade dyrelivet i området. Tre dykkere fra «Tromsø Undervannsklubb» svømte ut for å se om de fant garn eller liner som kunne være skadelige for hvaler eller andre dyrearter, men det var heldigvis lite søppel i dette havområdet.

Gruppen ønsker nå å gjøre dette til en årlig tradisjon med enda flere aktører inkludert. Det var nesten 50 personer på ventelisten for å være med på denne opplevelsen, og flere har henvendt seg og spurt når arrangementet skal arrangeres igjen.

Om Pukka Travels:

Grunnlagt 16. oktober 2016. Pukka Travels er en turoperatør i Tromsø, Norge.
Pukka Travels jobber konstant med å skape, bidra og fremme unike opplevelser til dagens moderne, eventyrlystne turister. Vi tror at neste generasjons turister spesielt ønsker å reise på økovennlige turer tett på naturen. Alt fra hvalsafari, nordlys-seiling, “seil-til-ski” og personlige turer; Pukka Travels gir en ekstraordinær turopplevelse som vil endre perspektivet ditt på Nord-Norge etter at du har vært med oss og utforsket.

 

Kontakt: 

Anton Heijbel

Anton Heijbel

Kontakt Tromsø

anton@pukkatravels.com

Perri Rothenberg

Perri Rothenberg

Kontakt International

perri@pukkatravels.com